Bio-Kultura voeding

Wij zijn een trots verkooppunt van Bio-Kultura, een Nederlands bedrijf die de focus legt op biologische en duurzame voeding en potgrond voor je planten.

De potgrond bevat geen turf, en ook geen bloed-, veren- of beendermeel. Dit in tegenstelling tot vele andere soorten potgrond.

Daarnaast bieden we ook de biologische voedingskorrels aan, die samengesteld zijn uit plantaardige ingrediënten (voornamelijk zeewier).

Maar hoe gebruik je de voeding nu correct?

Eén á twee keer per jaar kun je de planten in pot van een klein handje (max. 10 gram = ongeveer een eetlepel per 5L potgrond) korrels voorzien. Na het strooien is het verstandig om de plant water te geven. Hierdoor wordt de korrel snel opgenomen en ontstaan er ‘schimmelsporen’. Deze zijn erg belangrijk en goed voor de plant, geen reden tot paniek dus! 

Het moment waarop je de korrel gebruikt bepaal je voornamelijk door goed naar de plant te kijken. Vaak zie je het wanneer deze wat extra voeding nodig heeft, door bijvoorbeeld het aanmaken van kleinere blaadjes of het stoppen van de groei. Daarnaast kun je er voor kiezen de plant bij het oppotten direct van wat korrels te voorzien. En daarna halverwege het jaar nogmaals.

%d bloggers liken dit: